Benvinguts a Sidiap

Creat l’any 2010 per iniciativa de l’ ICS i de l’IDIAP, el SIDIAP (Sistema d’Informació per al Desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària) neix amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament de projectes de recerca utilitzant dades procedents de la història clínica e-CAP i d’altres bases de dades complementàries. De fet, aquest és el seu principal objectiu: generar bases de dades fiables per a la investigació a partir dels registres de la història clínica electrònica d’ Atenció Primaria de l’ ICS (e-CAP).

Actualment, el SIDIAP conté informació de l’ eCAP de 274 Equips d’ Atenció Primària (EAP) de Catalunya amb una població assignada de 5.835.000 pacients (80% de la població catalana).

P1180645_web

 

Catalunya obre les HC de primària a la R + D

L'Institut d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i l'Institut Català de la Salut (ICS) acaben de posar a disposició dels investigadors una base d'històries clíniques d'atenció primària, amb informació individualitzada i anonimitzada de 5,8 milions de ciutadans assignats a centres del primer nivell assistencial de la comunitat autònoma.

Notícia publicada al Diario Médico:
http://www.diariomedico.com/2011/10/21/area-profesional/gestion/cataluna-abre-hc-de-primaria-a-la-id

 

Entrevista del Diario Médico al Dr. Dani Prieto

ECCEO_fotoDani

Dins el Congres Internacional d'Osteoporosi de Burdeus el Diario Medico va fer-li una entrevista al Dr. Dani Prieto en relació a l’estudi que estan fent amb el SIDAP sobre biofosfanats, que són els fàrmacs més utilitzats per a la prevenció de fractures en pacientes amb osteoporosis.

L'equip del Dr. Prieto-Alhambra van utilitzar la base de dades SIDIAP per veure quina gent era tractada amb bifosfonats, des 2006 fins al final de 2011, i establir quin percentatge seguia bé el tractament i, d'aquests, qui i per què es fracturaven.

Descarregar la notícia

 Noticies

Prev Next

Entrevista del Diario Médico al Dr. Dani Prieto

Entrevista del Diario Médico al Dr. Dani Prieto

Dins el Congres Internacional d'Osteoporosi de Burdeus el Diario Medico va fer-li una entrevista al Dr. Dani Prieto en relació a l’estudi que estan fent amb el SIDAP sobre biofosfanats,...

Primary Care Databases Symposium

La Infectious Disease Research Network juntament amb la University College London and the London School of Hygiene & Tropical Medicine organitzen un simposi els dies 26 i 27 de gener...

Catalunya obre les HC de primària a la R + D

L'Institut d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i l'Institut Català de la Salut (ICS) acaben de posar a disposició dels investigadors una base d'històries clíniques d'atenció primària, amb informació...